Icon Audio is een klein bedrijf gevestigd in Leicester in Groot-Brittannië.

 

Het werd opgericht in 2000 en is volledig eigendom van David Shaw, die zijn hele leven een fervent hifi-liefhebber is geweest.

 

Omdat hij uit een muzikale familie komt, begon zijn interesse in alles wat met audio te maken heeft op jonge leeftijd, gefascineerd door het familieradiogram en de verzameling 78-toerenplaten.

 

Als tiener bouwde hij zijn eigen audiosysteem met buizenversterkers.

 

Bij het verlaten van de universiteit studeerde hij elektrotechniek.

 

Van 1972 tot 1997 werkte hij in de hifi-industrie op het gebied van verkoop, marketing, service en installatie, waardoor hij een holistische kijk kon hebben op het gebied van geluidsprestaties, presentatie en waarde.

 

Deze 25 jaar waren zeer nuttig bij het ontwerpen van de functie en “gebruiksvriendelijkheid” van een versterker en het dichten van de kloof tussen verwachting en realiteit.

 

In het jaar 2000 richtte hij Icon Audio op met de filosofie dat Icon Audio-versterkers betaalbaar zouden zijn, hoge prestaties zouden bieden, van hoge kwaliteit zouden zijn gebouwd en een uitstekende back-upservice zouden hebben.

 

Het hoofdkantoor en laboratorium van het bedrijf bevinden zich in Leicester, VK, waar onderzoek en ontwikkeling wordt gedaan en de inbedrijfstelling en kwaliteit van elk product wordt gecontroleerd.

 

Icon Audio heeft een kleine fabriek in China waar chassis worden geassembleerd met eigen belangrijke transformatoren (die in eigen huis zijn ontworpen en gewikkeld) voor de eindmontage in Leicester.

 

Om onze hoge standaard te behouden, wordt elke Icon Audio-versterker zorgvuldig getest in de  luisterruimte en beluisterd door David Shaw of zijn assistent.

 

Als klein bedrijf met lage overheadkosten bevindt Icon Audio zich in een unieke positie om handgemaakte versterking van hoge kwaliteit aan te bieden die verder gaat dan de massaproductieproducten van de grotere concurrenten.

 

In de 20 jaar van het bestaan heeft Icon Audio voor vrijwel alle versterkers vele “vijfsterren” en “uitstekende” recensies ontvangen!

 

Naam *
E-mail *
Adres *
telefoon nummer *
Bericht *