Wharfedale ELYSIAN is een nieuwe vlaggenschip-luidsprekerserie die de grenzen verlegt van mogelijkheden en prestaties van een luidspreker in deze prijsklasse. Een echt voorbeeld van luxe audio, ELYSIAN biedt verwennerij in ontwerp, materiaalesthetiek en prestaties. Een grondige en compromisloze benadering heeft ertoe geleid dat de Wharfedale-ingenieurs een maatstaf hebben gecreëerd voor betaalbare, luxe luidsprekers van audiofiele kwaliteit. Geavanceerd ontwerp en toonaangevende technologie worden gecombineerd om een muzikale reproductie te leveren die met trots de beste luidsprekers ter wereld zal uitdagen.

Een voor de kenner en een voor de geschiedenisboeken, ELYSIAN laat je afvragen, hoe is dit mogelijk in deze prijsklasse?

ELYSIAN is echt een audiotechnisch kunstwerk.

Van de echte met pianolak afgewerkte kast, gemaakt met details van echt vakmanschap, tot de AMT (Air Motion Transformer) hoogfrequente transducers en in Europa vervaardigde basdrivers, ELYSIAN vertegenwoordigt een nieuwe standaard in de wereld van home audio-ervaringen. Het resulterende geluid, van de fijn uitgebalanceerde driverselectie en het deskundige crossover-ontwerp, past bij het ongerepte ontwerp met een mate van natuurlijke transparantie die u buiten adem zal laten.

Wharfedale

ELYSIAN

Elysian hoog weergave


De AMT (Air Motion Transformer) is een radicaal andere manier om lucht te verplaatsen. Een groot, geplooid, lichtgewicht diafragma wordt over het oppervlak aangedreven door rijen strategisch geplaatste metalen strips die zijn ondergedompeld in een sterk magnetisch veld. Onder invloed van de muzikale aandrijving trekken de plooien in het middenrif samen en zetten uit, waarbij de lucht ertussen wordt samengeperst om de gewenste golfvorm te vormen. Dit is niet alleen een efficiënte manier om lucht te verplaatsen, maar het is ook zeer nauwkeurig omdat het membraan te allen tijde onder nauwkeurige controle van het aandrijf-

systeem staat. Bovendien is de AMT een snelheidstransducer in plaats van een druktransducer, die in staat is om sprankelend snelle transiënten en dynamiek te produceren. Het resultaat is een systeem met grote bandbreedte dat op natuurlijke wijze een lage vervorming bereikt en prachtige muzikale details levert.


ELYSIAN middentonenVastbesloten om de gevoeligheid en nauwkeurigheid van de AMT te evenaren, heeft Wharfedale gekozen voor een unieke geweven glasvezelmatrix voor de kegel, die een prachtige combinatie van lage massa en sterkte geeft, en deze vervolgens een coating van hoge plasticiteit geven om het akoestische gedrag te beheersen. Met zo'n lage massa zou alleen een laag dempend, geschuimd rubberachtig materiaal passen bij de rand, opnieuw gecoat voor duurzaamheid. Een centrale faseplug is speciaal gevormd om de output over een brede bandbreedte te lineariseren, zelfs ver buiten de as, waardoor een natuurlijke respons op de muziek wordt verbeterd die overal te horen is waar u maar wilt. Wat je zult horen is een verbazingwekkende realiteit voor stemmen en instrumenten. Vocalisten lijken bij u in de ruimte aanwezig te zijn – sluit uw ogen en luister naar de voelbare aanwezigheid van zangers in de akoestische ruimte gepresenteerd door ELYSIAN.

ELYSIAN basDe basunits worden aangedreven door de meest geavanceerde versie van de unieke Wharfedale Slot Port tot nu toe. Gedoopt SLPP (Slot Loaded Profiled Port) de achteruitgang van de baseenheden wordt niet verspild. In plaats daarvan wordt de laagste frequentie-energie afgevoerd naar een gleuf aan de onderkant van de luidspreker, speciaal geprofileerd om de hoge interne druk gelijk te maken aan de lage druk in de kamer. De algehele systeemgevoeligheid is ongelooflijk hoog, meestal meer dan 92dB output voor slechts 1 watt input, waardoor elke versterker het volledige dynamische bereik van de muziek die eraan wordt toegevoerd kan onthullen zonder enige belasting of beperking. In combinatie vormen de basunits en het SLPP-basreflexsysteem de massieve basis waarop de rest van de muzikale uitvoering rust, waardoor u de volledige impact van donderende laagfrequente informatie kunt voelen en horen.


ELYSIAN Crossover

Het combineren van de afstraling van de drivers is een geavanceerde computer-gemodelleerde crossover die is ontwikkeld gedurende honderden uren aan luistertests, nauwkeurig afgesteld om ervoor te zorgen dat de mix tussen de aandrijfunits naadloos is. Van bijzonder belang is de faseconsistentie over de output van de aandrijfeenheid, waardoor een breed scala aan zitposities mogelijk is en de vermogensrespons in uw luisterruimte zeer lineair is. En natuurlijk zijn alleen de hoogste kwaliteit, akoestisch transparante componenten gebruikt in de hele crossover-constructie, zodat je alle muzikale details kunt horen zonder dat iets wordt tegengehouden. Je hoort het volledige afbeelding van instrumenten zoals cello en basgitaar, zonder je in te spannen om te genieten van de volledige dynamiek van het muzikale recital. Of u nu luistert naar solo piano, een volledig orkest of een jazztrio of een rockuitvoering met meerdere instrumenten, ELYSIAN is meer dan in staat om de spanning en opwinding van de uitvoering in uw luisterruimte te brengen.


Wharfedale

Elysian 1

Prijs per paar: 3699,- Euro

Kleur: HG Zwart,Wit,Walnoot

ELYSIAN_Series_handleiding.pdf


Wharfedale

Elysian 2

Prijs per paar:  5799,- Euro

Kleur: HG Zwart,Wit,Walnoot

ELYSIAN_Series_handleiding.pdf


Wharfedale

Elysian 4

Prijs Per paar: 8499,- Euro

Kleur: HG Zwart,Wit,Walnoot

ELYSIAN_Series_handleiding.pdf


Wharfedale

Elysian Center

Prijs per stuk: 3999,- Euro

Kleur: HG Zwart,Wit,Walnoot

ELYSIAN_Series_handleiding.pdfWharfedale

Elysian 1 Stands

Prijs per paar: 599,- Euro

Kleur: HG Zwart,Wit,Walnoot

ELYSIAN_Series_handleiding.pdf

Wharfedale

Elysian 2 stands

Prijs per paar: 690,- Euro

Kleur: HG Zwart,Wit,Walnoot

ELYSIAN_Series_handleiding.pdf

Wharfedale

Elysian center stand

Prijs per stuk: 699,- Euro

Kleur: HG Zwart,Wit,Walnoot

ELYSIAN_Series_handleiding.pdf


Bestel Formulier