Streaming & Dac

In de hedendaagse muzikbeleving is de streamer/netwerkspeler en dac niet meer weg te denken. Wat is nu de beste streamer of dac voor u?

Een streamer of netwerkspeler is één van de meeste gebruikte bronnen tegenwoordig. Iedereen gebruikt een netwerkspeler verschillend.

Heeft u nog een gehele cd collectie? Dan wilt u deze misschien wel digitaliseren.

Heeft u alles al op een NAS (network attached storage) staan? Dan is een netwerkspeler zonder opslag een prima oplossing. Heeft u liever geen NAS in huis? Dan zijn er ook mogelijkheden tot netwerkspeler met een ingebouwde harde schijf.
Een andere optie is het streamen van bijvoorbeeld een streamingdienst of internetradio. Een aantal verschillende aanbieders hier van zijn bijvoorbeeld Spotify, Tidal, Qobuz, Tunein (internetradio) en Deezer.
AudioQuest BLACK My-Fi
Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 119,- Euro

AudioQuest DragonFly BLACK

AudioQuest DragonFly Black is een usb da-converter, voorversterker en hoofdtelefoonversterker in één compacte behuizing, zo groot als een usb-stick.

De AudioQuest DragonFly Black lijkt met zijn matzwarte metalen behuizing op de AudioQuest DragonFly 1.2 en is uiterlijk alleen herkenbaar aan zijn vergulde USB aansluiting. Van binnen is hij echter compleet anders. Het allerbelangrijkste verschil is dat de nieuwe ESS 9010 32bit da-converter zó weinig stroom gebruikt dat je de AudioQuest DragonFly Black rechtstreeks op een draagbaar apparaat kunt aansluiten, zelfs zónder dat de accu daar veel zwaarder door belast wordt. En dat opent een enorme wereld aan nieuwe mogelijkheden. Waar de DragonFly 1.2 nog de 5V USB voedingsspanning van een computer of laptop nodig had, hang je de Black met de juiste adapter rechtstreeks aan je iPhone of andere smartphone, of aan je iPad of andere tablet en kun je muziekbestanden tot 24bit/96kHz afspelen.
Voor Apple producten heb je de Lightning to USB Camera Adapter nodig en voor Android-apparaten een USB OTG Adapter. Het uitgangsvermogen van de AudioQuest DragonFly Black is hoog genoeg om ook een redelijk eenvoudig aanstuurbare ‘grote’ hoofdtelefoon écht muziek te laten maken, maar een goede in-ear is óók zeer geschikt. Een andere bijzondere nieuwe functie is dat de DragonFly Black geschikt is voor updates van de firmware. Dat betekent dat je hem, als AudioQuest met een verbeterde versie van de software komt, via je computer gratis kunt updaten waardoor je hem niet meer fysiek hoeft te vervangen om een nieuw apparaat te krijgen. Dat is niet alleen heel duurzaam, maar ook gewoon geweldig!AudioQuest RED My-Fi


Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 229,- Euro

AudioQuest DragonFly RED

AudioQuest DragonFly Red is een usb da-converter, voorversterker en hoofdtelefoonversterker in één compacte behuizing, zo groot als een usb-stick.

De AudioQuest DragonFly Red is, zoals de naam al verklapt, mooi hoogglans vuurrood en heeft net als de AudioQuest DragonFly Black een vergulde USB aansluiting, een bijzonder fraaie kleurcombinatie die we al kennen van de AudioQuest Cinnamon digitale kabels. Ook bij de AudioQuest DragonFly Red trekt de nieuwe opbouw nu zó weinig stroom dat je de hem rechtstreeks op je iPhone of andere smartphone, of je iPad of andere tablet kunt aansluiten zodat je muziekbestanden tot 24bit/96kHz kunt afspelen.

Voor Apple producten heb je dan nog de Lightning to USB Camera Adapter nodig en voor Android-apparaten de USB OTG Adapter. Het uitgangsvermogen van de AudioQuest DragonFly Red is door zijn eveneens nieuwe ESS 9016 32bit da-converter wat hoger dan dat van de AudioQuest DragonFly Black, wat voor meer rust en gemak in de weergave zorgt. Net als voor de DragonFly Black zijn toekomstige software upgrades ook voor de DragonFly Red mogelijk, zo blijf je altijd up-to-date.


AudioQuest Cobalt My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 329,- Euro

AudioQuest DragonFly COBALT

De AudioQuest DragonFly Cobalt is het nieuwe topmodel van de serie, náást de DragonFly Black en DragonFly Red. AudioQuest heeft sinds 2016 niet stilgezeten. In samenwerking met Gordon Ranking van Wavelength Audio - de man achter de unieke StreamLength® asynchrone USB codering - werd de schakeling van de DragonFly Red op een aantal cruciale punten onderhanden genomen waardoor de DragonFly Cobalt de best klinkende DragonFly ooit is geworden.

Ook het uiterlijk is aangepakt. De DragonFly Cobalt is zo’n 10% kleiner dan de DragonFly Red en hij ligt lekkerder in de hand door de afgeronde zijdes. De afwerking in kobaltblauwe metallic autolak en zilverkleurige belettering geeft de DragonFly Cobalt een chique en moderne uitstraling die wordt geëvenaard door zijn klankmatige prestaties.Atoll MS 120 My-Fi


Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 1350,- Euro

Atoll Electronique

Mini-Streamer MS120

STREAMER:

– Reading all audio files in the network (compatible DLNA and UPnP) connected on Wifi or wired RJ45.
– Displays the name, tags, album cover, resolution.
– “gapless” system (uninterrupted playback of consecutive audio tracks).
– Possibility to create Playlists.
– External control (with Qobuz, Audirvana…) with RTSP protocole.

MUSIC STREAMING SERVICES:

– Direct access from the ATOLL app to streaming portals: Qobuz, Tidal, Deezer Hifi

INTERNET RADIOS:

– Access to all internet radios with Airable system in high quality: choices of more than 100 000 stations, podcasts…
– Displays logos stations and further information: titles, artists, resolution…
– Possibility to add radios to a « favorite » menu.

AUDIO:

– Symmetrical outputs stages with no feedback and discrete components polarized in A class.
– Analog volume control (with commutated resistors) with possible By-Pass.
– Transformer specifically dedicated to audio stages.
– High Quality MKP link condensators.
– Burr-Brown PCM1796 converter.

END USERS:

– 5″ TFT led display (800*480).
– Serial remote control.
– Apple® and Androïd® free app.

Download the app: “ATOLL Signature”

Download hier de link


Auralic Altair G1 My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 2799,- Euro

Auralic Altair G1

De Auralic Altair G1 is de ideale digitale hub voor iedere hifi-installatie,hij kan dienen als voorversterker, als Digitaal-naar-Analoog Converter, als streamer en als een all-in-one digitale muziekbron. De Altair G1 maakt gebruik van het inmiddels bekende Auralic G1-chassis en heeft een 4 inch kleurendisplay en kan codes van iedere afstandsbediening aanleren via de Smart-IR leerfunctie.

De Altair G1 is, ten opzichte van de originele Altair, op een fiks aantal punten verbeterd en heeft daarnaast een aantal innovaties van de G1- en G2-series overgenomen. Zo beschikt hij nu over een ESS 9038Q2M DAC-chip, waardoor het geluid gedetailleerder en verfijnder is dan ooit tevoren. Om optimaal gebruik te maken van deze klankmatige verbetering moest ook het analoge circuit verbeterd worden met nieuwe onderdelen en een sterk gewijzigde layout.

Ten slotte is ook het processor-platform van de eerste generatie Tesla-processor naar de tweede generatie Tesla (G2) processor opgewaardeerd, waardoor er nu maar liefst 2GB systeemgeheugen beschikbaar is. De mogelijkheid om als optie een harde schijf in te (laten) bouwen is gebleven, waardoor ook grote muziekcollecties in haast alle denkbare bestandsformaten en resoluties lokaal opslagen kunnen worden.

De Altair G1 kan ook als Roon Endpoint ingezet worden en muziek afspelen via muziekdiensten zoals Tidal, Qobuz en Spotify Connect. Hij kan ook via Bluetooth, AirPlay en Songcast benaderd worden.

Ten slotte is ook het processor-platform van de eerste generatie Tesla-processor naar de tweede generatie Tesla (G2) processor opgewaardeerd, waardoor er nu maar liefst 2GB systeemgeheugen beschikbaar is.

De mogelijkheid om als optie een harde schijf in te (laten) bouwen is gebleven, waardoor ook grote muziekcollecties in haast alle denkbare bestandsformaten en resoluties lokaal opslagen kunnen worden.

De ALTAIR G1 kan ook als Roon Endpoint ingezet worden en muziek afspelen via muziekdiensten zoals Tidal, Qobuz en Spotify Connect. Hij kan ook via Bluetooth, AirPlay en Songcast benaderd worden.

SPECIFICATIES

THD+N
Balanced Output: <0.0002%, Dynamic Range >124dB
Single-Ended Output: <0.0003%, Dynamic Range >121dB

Internal Clock
Dual 72fs Femto Master Clocks

Power Supply
Purer-Power internal linear power supply, 10uV Low-noise design for audio circuits

Streaming Platform
AURALiC Tesla G2 General computing, 2GB system memory, 4GB data storage

DAC
ESS 9038Q2M DAC-chip

Streaming Inputs
Network shared folder
USB Drive
Internal Music Storage
UPnP/DLNA Media Server
TIDAL and Qobuz streaming
Internet Radio
AirPlay
Bluetooth
Spotify Connect

Digital Inputs
1*AES/EBU
1*Coaxial
1*Toslink
1*USB device to computer
2*USB host to storage and DAC
1*RJ45 Gigabit Ethernet
1*802.11b/g/n/ac Tri-Band WiFi

Analog Outputs
1*Balanced XLR(output impedance 10ohm)
1*Single-ended RCA(output impedance 50ohm)
1*6.35mm headphone Jack (output impedance 5ohm)

Supported File Formats
AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC,
MP3, OGG, WAV, WV and WMA

Supported Digital Formats
All PCM from 44.1kHz to 384kHz in 16-32Bit
DSD64 – DSD512

On Device Display
3.97-inch retina resolution display

Control Software
AURALiC Lightning DS for iOS
OpenHome compatible control software
UPnP compatible control software
Roon

Dimension
340mm (B) x 320mm (D) x 80mm (H)

Weight
6.8 kilogram

Finishing
Matte Black


Auralic Aries G1 My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 2799,- Euro

AURALIC ARIES G1

De Auralic Aries G1 Wireless Streaming Transporter is het ‘digitale muziekcentrum’ van je hi-fi set. Of je nu wilt luisteren naar internet radio, je eigen digitale muziekbibliotheek wilt afspelen of in highres wilt streamen van een online streaming dienst, de Auralic Aries G1 doet dit met de hoogst haalbare kwaliteit. De Aries G1 is gebaseerd op het Tesla G2 platform. Dit garandeert een stabiele en vooral snelle werking. Om ruis en vervorming zo laag mogelijk te houden past Auralic een kwalitatief hoogwaardige lineaire voeding toe met Auralic’s Purer-Power technologie. Bovendien is de Aries G1 voorzien van een dubbele precisieklok voor een nog accuratere timing van de digitale signalen. Dit alles brengt de geluidskwaliteit van de Aries G1 op een hoog niveau. De Auralic Aries G1 Streaming Transporter kan overweg met vrijwel alle hedendaagse streaming methoden en ondersteunt hierbij Airplay, Songcast en Bluetooth. Bekabeld of via Wi-Fi, de Auralic Aries G1 speelt alle hedendaagse digitale muziekbestanden gapless en bitperfect af tot maximaal DSD512 en 32bit/384kHz PCM. Met de Lightning DS app voor iOS creëer je binnen een paar minuten een multiroom omgeving en schakel je snel naar een USB-drive, een UPnP/DLNA mediaserver, internetradio en de commerciële streamingdiensten TIDAL, Qobuz en Spotify. Bovendien is de Aries G1 te configureren als een Roon eindpunt. Hiermee positioneert het zich tot een van de best uitgeruste streaming oplossingen in de markt.

Met de AURALiC DS app (iOS) kan het geheel snel, eenvoudig en volledig intuïtief bediend worden; een veelvoud aan zoek- en afspeelmogelijkheden is met een welgeplaatste tik op het scherm beschikbaar. De Aries G1 beschikt over AirPlay en SongCast en kan bovendien als Roon endpoint ingezet worden. Het in gebruik nemen en configureren is makkelijker dan ooit met de onlangs geïntroduceerde webapplicatie.

Deze upgrade van de originele Aries zou niet mogelijk zijn geweest zonder de technologische kennis die we met de Aries G2 hebben opgedaan, en dat betekent ook dat de zowel de functionaliteit als de geluidskwaliteit flink is verbeterd. De nieuwe Aries G1 is bijvoorbeeld geschikt om bestanden tot DSD512 en PCM 32-bit/384kHz via het wifi-thuisnetwerk te streamen. Het hart van de Aries G1 is in feite hetzelfde als dat van de onlangs geïntroduceerde topmodel Aries G2. Het Tesla G2 platform is maar liefst 50% sneller dan dat van de originele Aries, en wordt nu bovendien ondersteund met een dubbele hoeveelheid systeemgeheugen (2GB) en dataopslag (8GB), en heeft nu bovendien een geheugencache van maar liefst 1GB.

Aan de buitenkant is de gelijkenis met de G2-serie goed zichtbaar; het ontwerp van de G1 behuizing is duidelijk gebaseerd op het elegante Unity-chassis van de G2. De voorzijde van de zwart geanodiseerde aluminium behuizing is voorzien van bedieningstoetsen om het bedienen van het apparaat te vergemakkelijken, maar je kunt via de Smart-IR functie ook de commando’s van je eigen afstandsbediening in de Aries G1 programmeren. In het frontpaneel vind je hetzelfde 4 inch Retina display als in de Aries G2, en aan de binnenzijde zit dezelfde Dual Linear Purer-Power voeding. Het circuit voor alle besturingsfuncties en het digitale circuit worden daarmee volledig gescheiden van stroom voorzien, waardoor ruis verminderd en de geluidskwaliteit verbeterd.

SPECIFICATIES

Streaming Services
UPnP/DLNA media server
Network Shared Folder
TIDAL and Qobuz online streaming
Spotify Connect
Internet Radio
AirPlay
Bluetooth
USB removable drive
Roon Ready

Supported File Types
AAC, AIFF, ALAC, APE, DFF, DSF, FLAC,
MP3, OGG, WAV, WV and WMA

Sampling Rates
PCM in 44.1Khz – 384Khz at 16 – 32bits
DSD64 – DSD512 (DoP and Native)

Streaming Platform
AURALiC Tesla G2 with 1.2GHz quad-core processor, 2 GB system memory, 8GB data storage

Control Software
AURALiC Lightning DS
Roon
3rd Party OpenHome control software

Network Input
RJ45 Gigabit Ethernet (up to 384K/32bit, DSD512)
Tri-Band 802.11ac Wireless Connection

Output
AES/EBU, Coaxial, TOSlink, USB Host Audio

Internal Clock
Dual Femto Clock for digital and USB Audio output

On-Device Display
3.97-inch Retina resolution display

Dimension
34.0 cm x 32.0 cm x 8.0 cm

Weight
6.6kg

Atoll Electronique / My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 2999,- Euro

Atoll Electronique SDA 200


De nieuwe Atoll SDA200 is en combinatie van de IN200 signature Geintregeerde versterker samen met de ST200 Signature streamer in één behuizing.

Het resultaat is een all-in-one versterker die alles doet en nog meer....

GEÏNTEGREERDE VERSTERKER:

 • Power Wrms / channel / 8ohms: 120 W
 • Power Wrms / channel / 4ohms: 200 W
 • Impulsenergie: 200 W
 • Stroomvoorziening: 670VA
 • Totaal aan condensatoren: 65 800uF

STREAMER:

 • Lezen van alle audiobestanden in het netwerk (compatibele DLNA en UPnP) verbonden op Wifi of bekabelde RJ45.
 • Geeft de naam, labels, albumhoes en resolutie weer.
 • Gapless-systeem (ononderbroken afspelen van opeenvolgende audiotracks).
 • Mogelijkheid om afspeellijsten te maken.
 • Externe controle (met Qobuz, Deezer, Tidal,…)

INTERNET RADIO:

 • Toegang tot alle internetradio’s met Airable systeem in hoge kwaliteit: keuzes van meer dan 100 000 stations, podcasts …
 • Geeft logo’s stations en verdere informatie: titels, artiesten, resolutie …
 • Mogelijkheid om radio’s toe te voegen aan een «favoriet» menu.

GEBRUIK:

 • 5 inch TFT led display (800*480).
 • Serial remote control.
 • Apple® and Androïd free app :download “ATOLL Signature” app.
 • Leesbare bestanden: DSF, LPCM, FLAC, ALAC, AIFF, WMA, OGG, WAV, AAC, MP3.
 • Ondersteunde resolutie: PCM tot 24 bits / 192 kHz en DSD64 & 128.
 • USB-A-formaat: FAT32, NTFS, EXT2 / 3/4.

AANSLUITINGEN:

Ingangen:

 • 2 analoog
 • 2 S/PDIF coaxiaal (PCM 24bits / 192kHz)
 • 2 S/PDIF optische Toslink (PCM 24bits / 192kHz)
 • 2 USB-A (1 voor en 1 achter)
 • 1 RJ45-netwerk
 • 1 Bluetooth-ontvanger (antenne)

Uitgangen:

 • Luidsprekers
 • Pre-out
 • 1 S/PDIF coaxiaal
 • 1 optische S/PDIF-Toslink
 • 1 Wifi-antenne (802.11 b/g/n)
 • 1 trigger 12V-uitgang
 • 1 koptelefoonuitgang voorzijde (6,5 mm)

TECHNISCHE GEGEVENS

 • Voeding: 670 VA
 • WRMS / kanaal / 8 ohm: 2 x 120 W
 • WRMS / kanaal / 4 ohm: 2 x 200 W
 • Totaal capacitief: 65 800uF
 • dynamisch: 112 dB
 • Ingangsimpedantie: 330 kOhm
 • Vervorming bij 1 kHz: 0,005%
 • bandbreedte: 5 Hz – 100 kHz
 • Stijgings tijd: 2 ms
 • gevoeligheid: 500 mV
 • Signaal / Ruisverhouding: 100 dBA
 • D / A-omzetter: Burr-Brown PCM1792
 • afmetingen: 440x320x90mm
 • gewicht: 11 Kg

Verkrijgbaar in uitvoeringen  Zwart en Zilver.


AudioAnaloque AA DAC My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 4150,- Euro

Audio Analogue AA DAC

Kwaliteit uit Italy!

Tevens na instelling als voorversterker te gebruiken.

Leverbaar in zwart en zilveren uitvoering.

High performance D/A converter stage up to 32 bit/768 Khz using Sabre ES9038
Amanero USB converter up to 32 bit/392 KHz and DSD512
7 different digital filters
SPDIF, Toslink, AES/EBU digital inputs
Bluetooth aptX® high quality audio wireless input
Separate boards for each stage
Separate power supplies dedicated to digital and analogue sections
Fully balanced and discrete audiograde components output stage to perfectly
support ultra-low noise and ultra-low distorsion digital stage
High quality headphone output
Possibly to use in direct(DAC) or volume regulated mode(DAC + preamp).

Verkrijgbaar in Zilver of Zwart.


Auralic Aries G 2.1 /My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 5499,- Euro

Auralic Aries G 2.1

De Aries G2.1 Streaming Transporter verbindt een hifisysteem draadloos met alle denkbare digitale muziekbronnen, of dat nu een NAS is, een lossless streamingdienst of internetradio. Door er een 2,5 inch SSD of harde schijf in te plaatsen wordt het een volledig functionele muziekserver. De ARIES G2 biedt het nieuwste op het gebied van galvanische isolatie en schone stroom, en heeft een dubbele Femto-Clock aan boord. De behuizing bestaat uit een aluminium buitenkast en koperen binnenkast voor optimale EMI-afscherming. Alle gangbare bestandsformaten worden uiterst precies naar een externe DAC gestuurd via een brede keuze aan uitgangen, waaronder de nieuwe AURALiC Lightning Link, USB Audio 2.0, AES/EBU en digitaal coaxiaal en optisch (TOSLINK). De ARIES G2.1 is 50% sneller dan de originele ARIES Streaming Bridge en het systeemgeheugen en de data-opslag zijn twee keer zo groot geworden. Hierdoor worden grote bestanden – tot en met DSD512 en PCM 32bit/384kHz – gemakkelijker en vloeiender weergegeven.

AURALiC’s Lightning Streaming maakt gebruik van een bestaand WiFi netwerk en biedt lokale Playlists op ieder apparaat, Gapless afspelen, en bit-perfecte multiroom functionaliteit. De bediening gebeurt met de speciaal ontwikkelde AURALiC app (iOS), of – met de nieuwe web-interface – via iedere smartphone of tablet. De ARIES G2.1 biedt niet alleen Airplay, maar is nu ook een gecertificeerd Roon Ready ‘endpoint’, waardoor het één van de meest flexibele streamers op de markt is.

SPECIFICATIES

Streaming Services
Local uPnP/DLNA library content
Network Shared Folder
TIDAL and Qobuz online streaming
Internet Radio
AirPlay, Songcast, Bluetooth and Roon Ready
USB removable drive
Optional internal HDD/SSD

Supported File Types
AAC, AIFF, ALAC, APE, DFF, DSF, FLAC,
MP3, OGG, WAV, WV and WMA

Sampling Rates
PCM in 44.1Khz – 384Khz at 16 – 32bits
DSD64 – DSD512 (DoP and Native)

Streaming Platform
AURALiC Tesla G2 with 1.2GHz quad-core processor, 2 GB system memory, 8GB data storage

Control Software
AURALiC Lightning DS
Roon
3rd Party OpenHome control software

Music Storage
Optional 2.5-inch internal SSD/HDD with no capacity limitation

Network Input
RJ45 Gigabit Ethernet (up to 384K/32bit, DSD512)
Tri-Band 802.11ac Wireless Connection

Output
AES/EBU, Coaxial, TOSlink, USB Host Audio, AURALiC Lightning Link

Internal Clock
Dual Femto Clock

Noise Elimination
Dual Galvanic Isolation Digital and USB Audio
EMI-shielding Unity Chassis II

On-Device Display
3.97-inch Retina resolution display

Dimension
34.0 cm x 32.0 cm x 10.0 cm

Weight
10kg.

Auralic Altaire G 2.1 /My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 5799,- Euro

Auralic Altaire G2.1

Nieuw 2021!

Wireless Audio Streamer

Een Volledig Uitgerust Digitaal en Analoog Bronapparaat
- AURALiC versterk haar reputatie als ontwikkelaar van hoogwaardige broncomponenten met de ALTAIR G2.1, een product met een rijke functionaliteit dat ontwikkeld is voor zowel digitale als analoge bronnen en een meeslepend, dynamisch geluid levert voor de veeleisende audioliefhebber.

De modelnaam ALTAIR is altijd al synoniem geweest met een uitgebreide uitrusting enfunctionaliteit. De ALTAIR G2.1 markeert echter een nieuw hoofdstuk, want voor heteerst is het ALTAIR-concept toegevoegd aan de wereldberoemde G2.1-serie vanAURALiC, waarbij het concept van een uitgebreide uitrusting wordt gecombineerd metprestaties van topkwaliteit.
De ALTAIR G2.1 biedt, net als zijn tegenhanger G1, elke functie en elk kenmerk vanAURALiC, maar dan in één compacte, ultra-stille behuizing conform de G2.1 filosofie.Krachtige Voorversterker-functie
Als product uit de G2.1 serie is de ALTAIR G2.1 voorzien van functies en kenmerken dieervoor zorgen dat zijn prestaties als "next-level" gelden, en dat hij als stand-alonevoorversterker gebruikt kan worden. De ingebouwde analoge volumeregeling is gebaseerd op een weerstandsnetwerk, net als die in de VEGA G2.1. Dit zorgt voor een extreem ruisvrij signaal, ongeacht de gebruikte ingang. De klasse-A Orfeouitgangsmodules zorgen voor een signaal met een ultralaag ruis- en vervormingsniveau in het analoge domein. De Altair G2.1 beschikt ook over twee afzonderlijke, volledig analoge ingangen. Deze omzeilen het digitale systeem volledig en houden het signaal van ingang tot uitgang zuiver analoog. De eerste is een analoge ingang op lijnniveau met een Home Cinema Bypass functie. De tweede is een in eigen huis ontworpen moving-magnet phonotrap, een elegante oplossing voor de directe en ruisvrije aansluiting van een platenspeler.
Next-Level Processorkracht
Gezien de hoge eisen die aan de werking van de ALTAIR G2.1 worden gesteld, was de keuze van de processor eenvoudig. De ALTAIR G2.1 maakt gebruik van het krachtigste Tesla platform, dat meer dan genoeg reserve heeft om alle eigenschappen en functies van een AURALiC component aan te kunnen. En ten slotte leveren dubbele Femto Clocks uiterst nauwkeurig getimede signalen, waardoor de daarmee gepaard gaande jitter sterk wordt verminderd. De ALTAIR G2.1 kan bediend worden met de Lightning
DS (op Apple iOS apparaten), is daarnaast te gebruiken met andere op OpenHome gebaseerde besturingssoftware, en is ook Roon-ready. De ALTAIR G2.1 kan een groeiend aantal streamingdiensten leveren, zoals Qobuz, Tidal, en Spotify Connect, met meer in het vooruitzicht.
Pure G2.1 Prestaties De fysieke constructie van de ALTAIR G2.1 bestaat, net als bij alle G2.1 producten, uit het Unity Chassis II, een fluisterstille aluminium behuizing met daarin een zeer doeltreffende koperen sub-behuizing die de geavanceerde inwendige elektronica beschermt tegen storingen van buitenaf. Het geheel is gemonteerd op een massieve aluminium sokkel op ontkoppelde voeten met zes veren, wat zorgt voor subliememuzikale prestaties.

Auralic Vega G 2.1 / My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 7599,- Euro

Auralic Vega G2.1

De VEGA G2 Streaming DAC kan moeiteloos de allerhoogste hedendaagse resoluties tot en met DSD512 en PCM 32bit/384kHz aan, maar is tevens een volledig functionele streamer die alle digitale muziekbronnen in een netwerk kan weergeven. De VEGA G2 maakt gebruik van AURALiC’s Tesla Platform om het bronsignaal te bufferen en op te schonen, en het zorgvuldig aan zijn speciaal vervaardigde DAC chip aan te bieden. De VEGA G2 is de eerste DAC in de geschiedenis die volledig los van de klokfrequentie van het bronapparaat werkt en de timing volledig intern regelt. In dit geval met een dubbele 72 Femto Clock. Hierdoor is de VEGA G2 volledig vrij van jitter.

Het Tesla Platform in het hart van de VEGA G2 maakt hem 25 keer sneller dan zijn voorganger en bevat de nieuwste technologie op het gebied van galvanische isolatie en schone stroom. Hierdoor levert hij het puurst mogelijke analoge signaal. Om dat signaal te beschermen heeft de VEGA G2 een passieve volumeregelaar met een weerstandsnetwerk dat geen enkele invloed meer op het signaal uitoefent wanneer een volumestand is gekozen. AURALiC’s analoge ORFEO Klasse-A Uitgangsmodule levert een ongelooflijk levensecht niveau van muziekweergave. Wanneer hij via ethernet op een lokaal netwerk wordt aangesloten zijn de streaming-functionaliteit en de bediening van de VEGA G2 volledig vergelijkbaar met die van de ARIES G2.

SPECIFICATIES

Streaming Services
UPnP/DLNA media server
Network Shared Folder
TIDAL and Qobuz
Internet Radio
AirPlay, Songcast, Bluetooth and Roon Ready
USB removable drive

Supported File Types
AAC, AIFF, ALAC, APE, DFF, DSF, FLAC,
MP3, OGG, WAV, WV, MQA and WMA

Sampling Rates
PCM in 44.1Khz – 384Khz at 16 – 32bits
DSD64 – DSD512

Streaming Platform
OpenHome – RoonReady

Control Software
AURALiC Lightning DS for iOS
AURALiC Lightning DS for web interface (device settings only)
Roon (Roon Core required separately)
OpenHome compatible control software (BubbleUPnP, Kazoo, Lumin)

Input
Lightning Link (up to 384K/32bit, DSD512)
RJ45 Gigabit Ethernet (up to 384K/32bit, DSD512)
USB 2.0 High-Speed to computer or streamer
AES/EBU, COAX, TOSlink (up to 192K/24bit)
Analog Input 2Vrms with home theater bypass

Output
Balanced Output (XLR), maximum output 4.8Vrms
Single-ended Output (RCA) maximum output 4.8Vrms
Headphone: two 6.3mm stereo headphone jack

Internal Clock
Dual 72fs Femto Master Clocks
Jitter-free operation

On-Device Display
3.97-inch Retina resolution display

Dimension
34.0 cm x 32.0 cm x 8.0 cm

Weight
7.8kg