Streaming & Dac

In de hedendaagse muzikbeleving is de streamer/netwerkspeler en dac niet meer weg te denken. Wat is nu de beste streamer of dac voor u?

Een streamer of netwerkspeler is één van de meeste gebruikte bronnen tegenwoordig. Iedereen gebruikt een netwerkspeler verschillend.

Heeft u nog een gehele cd collectie? Dan wilt u deze misschien wel digitaliseren.

Heeft u alles al op een NAS (network attached storage) staan? Dan is een netwerkspeler zonder opslag een prima oplossing. Heeft u liever geen NAS in huis? Dan zijn er ook mogelijkheden tot netwerkspeler met een ingebouwde harde schijf.
Een andere optie is het streamen van bijvoorbeeld een streamingdienst of internetradio. Een aantal verschillende aanbieders hier van zijn bijvoorbeeld Spotify, Tidal, Qobuz, Tunein (internetradio) en Deezer.
AudioQuest BLACK My-Fi
Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 99,- Euro

AudioQuest DragonFly BLACK

AudioQuest DragonFly Black is een usb da-converter, voorversterker en hoofdtelefoonversterker in één compacte behuizing, zo groot als een usb-stick.

De AudioQuest DragonFly Black lijkt met zijn matzwarte metalen behuizing op de AudioQuest DragonFly 1.2 en is uiterlijk alleen herkenbaar aan zijn vergulde USB aansluiting. Van binnen is hij echter compleet anders. Het allerbelangrijkste verschil is dat de nieuwe ESS 9010 32bit da-converter zó weinig stroom gebruikt dat je de AudioQuest DragonFly Black rechtstreeks op een draagbaar apparaat kunt aansluiten, zelfs zónder dat de accu daar veel zwaarder door belast wordt. En dat opent een enorme wereld aan nieuwe mogelijkheden. Waar de DragonFly 1.2 nog de 5V USB voedingsspanning van een computer of laptop nodig had, hang je de Black met de juiste adapter rechtstreeks aan je iPhone of andere smartphone, of aan je iPad of andere tablet en kun je muziekbestanden tot 24bit/96kHz afspelen.
Voor Apple producten heb je de Lightning to USB Camera Adapter nodig en voor Android-apparaten een USB OTG Adapter. Het uitgangsvermogen van de AudioQuest DragonFly Black is hoog genoeg om ook een redelijk eenvoudig aanstuurbare ‘grote’ hoofdtelefoon écht muziek te laten maken, maar een goede in-ear is óók zeer geschikt. Een andere bijzondere nieuwe functie is dat de DragonFly Black geschikt is voor updates van de firmware. Dat betekent dat je hem, als AudioQuest met een verbeterde versie van de software komt, via je computer gratis kunt updaten waardoor je hem niet meer fysiek hoeft te vervangen om een nieuw apparaat te krijgen. Dat is niet alleen heel duurzaam, maar ook gewoon geweldig!AudioQuest RED My-Fi


Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 199,- Euro

AudioQuest DragonFly RED

AudioQuest DragonFly Red is een usb da-converter, voorversterker en hoofdtelefoonversterker in één compacte behuizing, zo groot als een usb-stick.

De AudioQuest DragonFly Red is, zoals de naam al verklapt, mooi hoogglans vuurrood en heeft net als de AudioQuest DragonFly Black een vergulde USB aansluiting, een bijzonder fraaie kleurcombinatie die we al kennen van de AudioQuest Cinnamon digitale kabels. Ook bij de AudioQuest DragonFly Red trekt de nieuwe opbouw nu zó weinig stroom dat je de hem rechtstreeks op je iPhone of andere smartphone, of je iPad of andere tablet kunt aansluiten zodat je muziekbestanden tot 24bit/96kHz kunt afspelen.

Voor Apple producten heb je dan nog de Lightning to USB Camera Adapter nodig en voor Android-apparaten de USB OTG Adapter. Het uitgangsvermogen van de AudioQuest DragonFly Red is door zijn eveneens nieuwe ESS 9016 32bit da-converter wat hoger dan dat van de AudioQuest DragonFly Black, wat voor meer rust en gemak in de weergave zorgt. Net als voor de DragonFly Black zijn toekomstige software upgrades ook voor de DragonFly Red mogelijk, zo blijf je altijd up-to-date.


AudioQuest Cobalt My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 299,- Euro

AudioQuest DragonFly COBALT

De AudioQuest DragonFly Cobalt is het nieuwe topmodel van de serie, náást de DragonFly Black en DragonFly Red. AudioQuest heeft sinds 2016 niet stilgezeten. In samenwerking met Gordon Ranking van Wavelength Audio - de man achter de unieke StreamLength® asynchrone USB codering - werd de schakeling van de DragonFly Red op een aantal cruciale punten onderhanden genomen waardoor de DragonFly Cobalt de best klinkende DragonFly ooit is geworden.

Ook het uiterlijk is aangepakt. De DragonFly Cobalt is zo’n 10% kleiner dan de DragonFly Red en hij ligt lekkerder in de hand door de afgeronde zijdes. De afwerking in kobaltblauwe metallic autolak en zilverkleurige belettering geeft de DragonFly Cobalt een chique en moderne uitstraling die wordt geëvenaard door zijn klankmatige prestaties.AudioLab 6000N My-FiStaat van artikel: Nieuw

Prijs: 499,- Euro

AudioLab 6000N

De 6000N Play is de ideale manier om hoge performance en kwaliteit draadloos muziekstreamen toe te voegen aan elk audiosysteem.

De 6000N Play combineert de veelzijdigheid van het DTS Play-Fi draadloze audioplatform met de sonische knowhow van Audiolab voor een fantastisch klinkende WiFi-streamingoplossing die eenvoudig is in te stellen en te gebruiken. Gebruikers kunnen streamen vanuit elke bron op hun draadloze netwerk zoals smartphones, tablets, pc’s en Macs maar ook NAS-schijven en muziekservers wat feilloos werkt met behulp van de dual-band dual-antenna Wi-Fi van de 6000N Play. Het maakt ook draadloos verbinding met andere met Play Fi-uitgeruste apparaten, waardoor een volledig gesynchroniseerde multi-room-opstelling mogelijk is.

Het bieden van toegang tot een schat aan muziekservices op het internet, om er maar een paar te noemen: Spotify, Tidal, HDtracks, Deezer, Qobuz, Amazon Music, Napster, TuneIn, iHeartRadio en SiriusXM. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om door een radiogids te bladeren die duizenden stations en podcasts vermeldt of streamt vanaf een thuismediaserver met DLNA-compatibiliteit. De 6000N Play is “Hi-res audio-enabled” en geschikt voor het streamen van muziek over WiFi tot 24-bit / 192 kHz resolutie, wat ruim boven de CD-kwaliteit zit en dit zonder transcoderen of down-sampling.

De 6000N Play bevat een hoogwaardige DAC (digitaal-naar-analoog converter), gebruikmakend van dezelfde ES9018 Sabre32 referentie-chip die te vinden is in de veelgeprezen Audiolab 6000A-versterker. ESS Technology’s 32-bit HyperStream-architectuur en Time Domain Jitter Eliminator, gekoppeld aan het eigen circuit van Audiolab, levert ultra-low noise en een hoog dynamisch bereik. Het ontwerp van het circuit is ook geïnspireerd op het CD-transport van de Audiolab 6000CDT, waarbij dezelfde geïsoleerde ringkerntrafo is geïntegreerd met een hoog rendement voor optimale signaalzuiverheid.

De integratie van een DAC zorgt ervoor dat de 6000N Play met elk audiosysteem kan worden gebruikt. Sluit gewoon de RCA-analoge uitgangen aan op een standaard versterker of een paar actieve luidsprekers. U kunt ook de digitale uitgang (optisch of coaxiaal) rechtstreeks op een externe DAC of een versterker met digitale ingangen aansluiten zoals de 6000A van Audiolab. Uiteraard is de 6000A een ideale partner voor de 6000N Play. Wanneer deze twee componenten digitaal worden verbonden d.m.v een optische of coaxiale kabel wordt hierover het audiosignaal overgebracht. Met een meegeleverde USB-kabel kan een koppeling gemaakt worden tussen de 6000N streamer en 6000A versterker, waardoor u met de afstandsbediening van de 6000A de 6000N streamer kunt bedienen.

Verkrijgbaar in de uitvoering: Zilver of Zwart


Vincent Audio DAC 1 /My-FiStaat van artikel: Nieuw

Prijs: 799,- Euro

Vincent Audio DAC 1

Nieuwe media vragen ook nieuwe manieren bij Vincent.

De Burr-Brown PCM1796 zet het digitale signaal om, dat je via USB, Coax of optisch kunt invoeren.

Net als bij cd-spelers wordt het signaal in het verdere verloop volledig symmetrisch verwerkt en uitgevoerd via RCA-aansluitingen of XLR-aansluitingen.

Geef uw opgeslagen audiobestanden hifi-kwaliteit.

Verkrijgbaar in de uitvoering: Zilver of Zwart


AudioLab M-DAC + My-Fi
Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 999,- Euro

AudioLab M-DAC +

De nieuwe M-DAC+(plus) van Audiolab is een hoogwaardige, multifunctionele digitaal-naar-analoog converter voor thuisgebruik, ontworpen om op een bureau of tafel te zitten of te integreren in een hifi-systeem. De M-DAC plus bevat een hoog gespecificeerde digitale voorversterker van audiofiele kwaliteit en een klasse A-eindeversterker aansluiting. De uitgang kan worden gefixeerd voor degenen die een bestaande voorversterker of geintergreerde versterker willen gebruiken.

in- & uitgangen
De coaxiale en optische digitale ingangen (er zijn er twee) kunnen 24-bit / 192kHz hi-res muziekbestanden aan, en de USB type-B-aansluiting is goed voor bestanden tot 32-bit / 384kHz. Verder zijn er type-A-verbinding voor Apple producten en een AES / EBU gebalanceerde digitale ingang voor mensen met ambities in de studio.

Voor het aansluiten van luidsprekers biedt de M-DAC+ een RCA-aansluiting en een XLR-aansluiting. Tevens heeft de Audiolab M-DAC+ een hoge kwaliteit output voor hoofdtelefoongebruik.

De verbetering van een klassieker

De nieuwe M-DAC+ is gebaseerd op de klassieke M-DAC. Audiolab heeft de geschiedenis van de klassieke M-DAC laten herbeleven met de M-DAC+. De Klassieke M-DAC is met zorgvuldige aanpassingen nog beter geworden. De M-DAC bouwde een ongeëvenaarde reputatie op bij de pers en het publiek sinds de lancering in het najaar van 2011, waarbij hij meerdere Product of the Year Awards won van bijvoorbeeld What Hi-Fi? Hi-Fi Choice en EISA “The Audiolab M-DAC+.

Geluid

De M-DAC+ heeft net als de klassieke M-DAC 7 verschillende filterinstellingen voor PCM-bestanden. Verder beschikt de DAC over een Optimal TransientXD-optie. Deze biedt de beste balans tussen timing, organisatie en aanval.

Nog niet overtuigd? De Audiolab M-DAC+ heeft een 5 sterren review ontvangen van de onafhankelijke audiowebsite What Hifi!

Verkrijgbaar in de uitvoering: Zilver of Zwart


Atoll MS 120 My-Fi


Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 1350,- Euro

Atoll Electronique

Mini-Streamer MS120

STREAMER:

– Reading all audio files in the network (compatible DLNA and UPnP) connected on Wifi or wired RJ45.
– Displays the name, tags, album cover, resolution.
– “gapless” system (uninterrupted playback of consecutive audio tracks).
– Possibility to create Playlists.
– External control (with Qobuz, Audirvana…) with RTSP protocole.

MUSIC STREAMING SERVICES:

– Direct access from the ATOLL app to streaming portals: Qobuz, Tidal, Deezer Hifi

INTERNET RADIOS:

– Access to all internet radios with Airable system in high quality: choices of more than 100 000 stations, podcasts…
– Displays logos stations and further information: titles, artists, resolution…
– Possibility to add radios to a « favorite » menu.

AUDIO:

– Symmetrical outputs stages with no feedback and discrete components polarized in A class.
– Analog volume control (with commutated resistors) with possible By-Pass.
– Transformer specifically dedicated to audio stages.
– High Quality MKP link condensators.
– Burr-Brown PCM1796 converter.

END USERS:

– 5″ TFT led display (800*480).
– Serial remote control.
– Apple® and Androïd® free app.

Download the app: “ATOLL Signature”

Download hier de link

Vincent Audio DAC 7 My-Fi


Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 1498,- Euro

Vincent Audio DAC-7

De hybride lijn van Vincent is uitgebreid met een DAC, de Vincent DAC-7.

Net als de versterkers van Vincent in de hybride lijn beschikt de DAC-7 over buizen.

Vincent heeft gekozen voor een gelijkrichtbuis van het type 6Z4.

In de analoge eindtrap zijn twee buizen van het type 12AU7 gemonteerd.


De DAC-7 heeft net als alle andere apparaten een venster in het frontpaneel om één van de buizen te bewonderen.

Het licht om de buizen is uit te schakelen aan de achterzijde van het apparaat.

De DAC-7 beschikt over 2 coaxiale ingangen, 2 optische ingangen, USB en AES/EBU.

Als DAC chip wordt er gebruik gemaakt van AKM AK4490.


De usb-poort kan PCM-signaal tot 32-bit/384 kHz en DSD256 verwerken.

De andere aansluitingen gaan tot 24-bit/192 kHz en DSD64.

Omdat de dac-chip een symmetrisch signaal afgeeft, is het analoge signaalpad ook symmetrisch uitgevoerd.

In elk signaalpad wordt naar eigen zeggen een onafhankelijk filter en buffercircuit gebruikt.

Aan de voorkant zit tevens een knopje om te kiezen om de buizen te gebruiken of te kiezen voor de MOSFET.


De Vincent DAC-7 is te verkrijgen in zwart of zilver.


Auralic Altair G1 My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 2399,- Euro

Auralic Altair G1

De Auralic Altair G1 is de ideale digitale hub voor iedere hifi-installatie,hij kan dienen als voorversterker, als Digitaal-naar-Analoog Converter, als streamer en als een all-in-one digitale muziekbron. De Altair G1 maakt gebruik van het inmiddels bekende Auralic G1-chassis en heeft een 4 inch kleurendisplay en kan codes van iedere afstandsbediening aanleren via de Smart-IR leerfunctie.

De Altair G1 is, ten opzichte van de originele Altair, op een fiks aantal punten verbeterd en heeft daarnaast een aantal innovaties van de G1- en G2-series overgenomen. Zo beschikt hij nu over een ESS 9038Q2M DAC-chip, waardoor het geluid gedetailleerder en verfijnder is dan ooit tevoren. Om optimaal gebruik te maken van deze klankmatige verbetering moest ook het analoge circuit verbeterd worden met nieuwe onderdelen en een sterk gewijzigde layout.

Ten slotte is ook het processor-platform van de eerste generatie Tesla-processor naar de tweede generatie Tesla (G2) processor opgewaardeerd, waardoor er nu maar liefst 2GB systeemgeheugen beschikbaar is. De mogelijkheid om als optie een harde schijf in te (laten) bouwen is gebleven, waardoor ook grote muziekcollecties in haast alle denkbare bestandsformaten en resoluties lokaal opslagen kunnen worden.

De Altair G1 kan ook als Roon Endpoint ingezet worden en muziek afspelen via muziekdiensten zoals Tidal, Qobuz en Spotify Connect. Hij kan ook via Bluetooth, AirPlay en Songcast benaderd worden.


Auralic Aries G1 My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 2399,- Euro

AURALIC ARIES G1

De Auralic Aries G1 Wireless Streaming Transporter is het ‘digitale muziekcentrum’ van je hi-fi set. Of je nu wilt luisteren naar internet radio, je eigen digitale muziekbibliotheek wilt afspelen of in highres wilt streamen van een online streaming dienst, de Auralic Aries G1 doet dit met de hoogst haalbare kwaliteit. De Aries G1 is gebaseerd op het Tesla G2 platform. Dit garandeert een stabiele en vooral snelle werking. Om ruis en vervorming zo laag mogelijk te houden past Auralic een kwalitatief hoogwaardige lineaire voeding toe met Auralic’s Purer-Power technologie. Bovendien is de Aries G1 voorzien van een dubbele precisieklok voor een nog accuratere timing van de digitale signalen. Dit alles brengt de geluidskwaliteit van de Aries G1 op een hoog niveau. De Auralic Aries G1 Streaming Transporter kan overweg met vrijwel alle hedendaagse streaming methoden en ondersteunt hierbij Airplay, Songcast en Bluetooth. Bekabeld of via Wi-Fi, de Auralic Aries G1 speelt alle hedendaagse digitale muziekbestanden gapless en bitperfect af tot maximaal DSD512 en 32bit/384kHz PCM. Met de Lightning DS app voor iOS creëer je binnen een paar minuten een multiroom omgeving en schakel je snel naar een USB-drive, een UPnP/DLNA mediaserver, internetradio en de commerciële streamingdiensten TIDAL, Qobuz en Spotify. Bovendien is de Aries G1 te configureren als een Roon eindpunt. Hiermee positioneert het zich tot een van de best uitgeruste streaming oplossingen in de markt.


AudioAnaloque AA DAC My-Fi

Staat van artikel: Nieuw

Prijs: 3490,- Euro

Audio Analogue AA DAC

Kwaliteit uit Italy!

Tevens na instelling als voorversterker te gebruiken.

Leverbaar in zwart en zilveren uitvoering.

High performance D/A converter stage up to 32 bit/768 Khz using Sabre ES9038
Amanero USB converter up to 32 bit/392 KHz and DSD512
7 different digital filters
SPDIF, Toslink, AES/EBU digital inputs
Bluetooth aptX® high quality audio wireless input
Separate boards for each stage
Separate power supplies dedicated to digital and analogue sections
Fully balanced and discrete audiograde components output stage to perfectly
support ultra-low noise and ultra-low distorsion digital stage
High quality headphone output
Possibly to use in direct(DAC) or volume regulated mode(DAC + preamp).