Pro-Ject Audio Systems werd in 1990 opgericht door Heinz Lichtenegger. Zijn oorspronkelijke doel was om eenvoudige draaitafels te fabriceren in de lagere prijsklasse. Hij wist dat vele muziekliefhebbers nog wilden genieten van hun kostbare grammofoonplaten collectie.

In de afgelopen 25 jaar heeft Pro-Ject een groot aantal draaitafels op de markt gebracht die internationaal hoog werden geprezen. Heinz Lichteneggers's initiatief heeft er voor een belangrijk deel toe bijgedragen dat analoge muziekreproductie weer midden in de belangstelling staat!

Het leveringspakket bestaat inmiddels uit maar liefst 28 draaitafels in diverse prijsklassen. Naast het draaitafelpakket levert Pro-Ject allerlei bruikbare accesoires voor uw draaitafel en een uitgebreide "box" electronica hifi lijn waaronder een groot aantal phono voorversterkers.


Bij ons in de My-Fi shop zijn enkele draaitafels speelklaar te beluisteren maak eens een afspraak!

De Rega Planar 6 moet zo veel mogelijk informatie uit vinyl halen als mogelijk in deze prijsklasse van de markt. Zoals zijn grote broers beschikt de Planar 6 ook over een ultra lichte plint, bestaande uit een polyolefinen schuim kern en een dunne laag HPL-laminaat.

Deze sandwichconstructie zorgt voor een ultra lichte, maar als het goed is ook een ontzettend stijve basis voor de RB330-arm en de nieuwe, uit aluminium vervaardigde subplateau. De aandrijving wordt verzorgt door een 24v-motor met nieuwe aluminium pulley en de upgradesnaar als standaard.

De stille motor wordt aangedreven door de volledige nieuwe NEO-voeding, die dezelfde DSP-generator gebruikt als de RP10-voeding. Samen met de aandrijvingsversterker produceert de Neo een zeer nauwkeurig AC signaal, met minder dan 0,15% vervorming. 


De 6G-serie gebruikt opnieuw veel technologie uit de Platinum Serie (o.a. het DCF*-filter en de HiVe®II basreflexpoort) en onderscheidt zich door een nog strakkere laagweergave, nog lagere vervorming en nog meer gedetailleerde hoogweergave. De 25 mm C-CAM** hoogeenheid en de C-CAM laageenheid met RST***-conus zijn bovendien volledig nieuw ontwikkeld. De Silver 50 en Silver 200 zijn bijna 25% compacter geworden, maar hebben toch een diepere laagweergave. Ze zijn nu speciaal ontworpen om ook vlak tegen de muur of in de hoek gebruikt te kunnen worden. Dankzij het identieke klankkarakter over de hele modellijn is uit de negen verschillende luidsprekers voor elke ruimte een passend Home Cinema-systeem samen te stellen: maximale flexibiliteit dus. De Monitor Audio Silver Serie 6G is vanaf augustus leverbaar in walnoten, licht eiken, zwart eiken, rosenut, (het nieuwe) satijn wit plus hoogglans pianolak zwart (met 10% meerprijs).

De verkoopprijzen zijn (per paar): Silver 50 €800, Silver 100 € 950, Silver 200 € 1500, Silver 300 € 1900, Silver 500 € 2200, Silver C150 € 575 (per stuk), Silver C350 € 800 (per stuk), Silver FX € 800 (per paar) en Silver W12 € 1500 (per stuk).SILVER SERIE LUIDSPREKERS:

DE ZESDE GENERATIE…

Waar de mobiele telefoon net toe is aan de vierde generatie (4G), introduceert Monitor Audio nu al weer de zesde generatie van de succesvolle Silver Serie! Deze Silver Serie 6G bestaat uit de Silver 50 (boekenplankluidspreker), de Silver 100 (statiefluidspreker), de Silver 200 (vloerstaand), de Silver 300 (vloerstaand), de Silver 500 (vloerstaand), de Silver C150 Center (midden), de Silver C350 Center (midden), de Silver FX (surround) en de Silver W12 (digitale sublaag). De Silver C350 Center is een geheel nieuw model in de serie. Deze 3-weg middenluidspreker gebruikt dezelfde configuratie als de Silver 300. Bijzonder is echter de verticale uitlijning van de hoog- en middeneenheid. Dit geeft de Silver C350 voor het belangrijke middenkanaal eenzelfde afstraalpatroon als de 'normale' luidsprekers.